top of page
  • Move 2 Improve

MOTOmed ten voordele van Ter Engelen in Maaseik


In 2009 kreeg Rodney, een jongen van 10 jaar uit Maasmechelen, een MOTOmed dankzij de VZW Move To Improve. Rodney had tot dan toe nog nooit gefietst, want hij heeft sinds zijn geboorte een ernstige motorische en mentale handicap en zijn mama en papa konden zo'n speciale fiets niet betalen.

Rodney fietst nu elke dag op zijn MOTOmed in het kinderdagverblijf De Schommel. In het begin wist hij niet wat er aan de hand was als het verplegend personeel zijn voeten op de trappers zette en waarvoor dat gekke stuur diende, begreep hij ook niet. De display met verspringende lettertjes en cijfertjes vond hij wel vanaf de eerste dag heel erg interessant : hij hield er zijn ogen niet vanaf en ging er met zijn neus tegenaan liggen.

De motor van de MOTOmed heeft Rodney de trapbeweging aangeleerd. Rodney bleek erg veel talent te hebben : in een mum van tijd fietste hij 90% van zijn trainingstijd helemaal zelf, slechts 10% was passief. De kinesitherapeute kon dus al heel snel de weerstand van de MOTOmed verhogen zodat Rodney zijn quadricepsen echt kon gaan trainen. Zijn bovenbenen ontwikkelden zich goed, wat in het verleden een probleem vormde , aangezien Rodney niet veel bewoog en heel graag lekkernijen at.

Dankzij het fietsen staat Rodney nu een stuk steviger op zijn benen. Bij verplaatsingen van zijn rolwagen naar zijn speelpark of naar de verzorgingstafel helpt hij nu veel beter mee , terwijl hij vroeger heel snel door zijn benen zakte. Hij kan het ons niet zeggen, maar zijn kinesitherapeute Lut Nysen is er zeker van dat Rodney het fietsen intussen geweldig vindt.

Sommige van de andere kinderen van het kinderdagverblijf mogen ook regelmatig eens op de MOTOmed fietsen en een aantal onder hen vinden Rodney een echte held want ze kijken hem bewonderend aan en supporteren voor hem als hij aan het fietsen is.

De ouders van Rodney en het personeel van De Schommel en van het UZ Pellenberg zijn heel blij met Rodney's nieuwe hobby, die niet alleen leuk is voor hem maar ook zijn gezondheid ten goede komt.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page