top of page
  • Move 2 Improve

Aankoop van 6 kinetecs voor de afdeling kinderorthopedie en -revalidatie UZ Pellenberg

In 2011 kocht de VZW Move To Improve 6 kinetec apparaten (Continuous Passive Motion, CPM) voor de kinderafdeling in het UZ Pellenberg om de thuisrevalidatie te bevorderen. Kinetecs zijn apparaten die de knieën weer helpen plooien na een operatie. In de 3 weken herstelperiode na de operatie hebben de meeste kinderen dit toestel thuis nodig om de knie dagelijks een paar uur te laten plooien, langzaam opgevoerd van een aantal graden naar 60 graden bij aanvang van de revalidatie in het ziekenhuis. De huur hiervan (ongeveer 500 €) wordt echter niet terugbetaald door het ziekenfonds en dit betekent voor veel gezinnen een extra kost, bovenop de vele zorgen die de ingreep al met zich meebracht. In het kader hiervan zal er in 2012 een studie, gefinancierd door VZW Move To Improve, gestart worden naar de meerwaarde van Continuous Passive Motion bij kinderen na een operatieve multilevel ingreep van de onderste ledematen.


Lees de getuigenis van Lorin (17)...


Ik herinner me nog heel goed de eerste dagen na mijn operatie. Opgelucht maar niet zonder pijn, worstelde ik me door een zee van tijd die ik in mijn bed moest doorbrengen. Enkele dagen na de operatie mocht ik dan voor het eerst op de kinetec, een apparaat dat langzaam maar zeker je knie buigt zodat hij terug functioneel wordt. En ik moet eerlijk toegeven dat het niet alleen rustgevend was, maar dat het ook zijn beoogd doel heeft bereikt. Het begon met een minimale buiging van 12°. Elke dag werd de buiging iets hoger ingesteld (ongeveer 2° per dag). Vier weken na de operatie, de dag dus dat ik terugkeerde naar Pellenberg om de revalidatie aan te vatten, kon ik mijn knie maar liefst 60° buigen. Het toestel is dus een perfect hulpmiddel om op een relaxe rustgevende manier aan revalidatie te doen en dit terwijl je andere leuke dingen doet (TV kijken of een gezelschapsspelletje met bezoekers spelen). Hiervoor ben ik Move To Improve heel dankbaar!
33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page